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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Amazônia Oriental.
Data corrente:  30/12/2014
Data da última atualização:  03/06/2022
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  ARAÚJO, A. A.; ADAMI, C. O. R.; SILVA JUNIOR, C. C. da; VASCONCELOS, D. V.; SILVA, J. A. R. da; LOURENÇO JUNIOR, J. de B.; MARTORANO, L. G.; PANTOJA, M. H. de A.; DELGADO, M. L.; MARGAIDO, Y. M. M.
Afiliação:  AIRTON ALENCAR ARAÚJO, UECE; CARLA OSANA RODRIGUES ADAMI, GRADUANDA UFRA; CARLOS CONRADO DA SILVA JÚNIOR; DIEGO VIANA VASCONCELOS, GRADUANDO UFRA; JAMILE ANDRÉA RODRIGUES DA SILVA, UFRA; JOSÉ DE BRITO LOURENÇO JUNIOR, UEPA; LUCIETA GUERREIRO MARTORANO, CPATU; MESSY HANNEAR DE ANDRADE PANTOJA, ZOOTECNISTA; MONIQUE LEÃO DELGADO; YVANA MELYSSA MANDÚ MARGAIDO, GRADUANDA UFRA.
Título:  Adaptabilidade de bubalinos ao clima da Amazônia Oriental.
Ano de publicação:  2014
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MEDICINA VETERINÁRIA, 41.; CONGRESSO DE MEDICINA VETERINÁRIA MILITAR, 14.; CONGRESSO DE AQUICULTURA, 10.; ENCONTRO DE SAÚDE PÚBLICA DO CONESUL, 2.; FEIRA DE PRODUTOS E SERVIÇOS, 17., 2014, Gramado. Um mundo, uma saúde: anais. Porto Alegre: Sociedade de Veterinária do Rio Grande do Sul, 2014.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Bubalino.
Thesagro:  Clima.
Thesaurus Nal:  Amazonia.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/114658/1/41ConbravetAnais3.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amazônia Oriental (CPATU)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPATU50642 - 1UPCRA - DD
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Semiárido. Para informações adicionais entre em contato com cpatsa.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  19/08/2016
Data da última atualização:  20/09/2018
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  NOGUEIRA, D. M.; GARDINER, C. P.; GUMMOW, B.; CAVALIERI, J.; FITZPATRICK, L. A.; PARKER, A. J.
Afiliação:  DANIEL MAIA NOGUEIRA, CPATSA; C. P. GARDINER, School of Veterinary and Biomedical Sciences, James Cook University, Townsville; B. GUMMOW, School of Veterinary and Biomedical Sciences, James Cook University, Townsville; J. CAVALIERI, School of Veterinary and Biomedical Sciences, James Cook University, Townsville; L. A. FITZPATRICK, School of Veterinary and Biomedical Sciences, James Cook University, Townsville; A. J. PARKER, School of Veterinary and Biomedical Sciences, James Cook University, Townsville.
Título:  A survey of the meat goat industry in Queensland and New South Wales. 1. General property information, goat and pasture management.
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  Animal Production Science, v. 56, p. 1520-1532, 2016.
DOI:  10.1071/AN14793
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  This study aimed to survey farmers knowledge and practices on the management of pastures, stocking rates and markets of meat goat-producing enterprises within New South Wales and Queensland, Australia. An interview-based questionnaire was conducted on properties that derived a significant proportion of their income from goats. The survey covered 31 landholders with a total land area of 567 177 ha and a reported total of 160 010 goats. A total of 55% (17/31) of producers were involved in both opportunistic harvesting and commercial goat operations, and 45% (14/31) were specialised seedstock producers. Goats were the most important livestock enterprise on 55% (17/31) of surveyed properties. Stocking rate varied considerably (0.3?9.3 goats/ha) within and across surveyed properties and was found to be negatively associated with property size and positively associated with rainfall. Overall, 81% (25/31) of producers reported that the purpose of running goats on their properties was to target international markets. Producers also cited the importance of targeting markets as a way to increase profitability. Fifty-three percent of producers were located over 600 km from a processing plant and the high cost of freight can limit the continuity of goats supplied to abattoirs. Fencing was an important issue for goat farmers, with many producers acknowledging this could potentially add to capital costs associated with better goat management and production. Producers in the pastoral regio... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Cabras selvagens; Carne de caprino.
Thesagro:  Caprino; Mercado; Pastagem; Produção animal.
Thesaurus NAL:  Animal production.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATSA55862 - 1UPCAP - DD
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